Dette er hvorfor vi bygger opp Fellesskapet AS
Å bygge opp og drive sin egen bedrift er krevende og forbundet med stor risiko. Være en gründer er utfordrende, tar mye tid og krever stor innsats. Storsamfunnet Norge er avhengig av gründerinnsats i det private næringsliv. Uten kunnskapsrike og dyktige personer, som er villig til ofre tid, penger og hardt arbeid, har heller ikke staten inntekter. Statsapparatet drives av midler fra næringslivet, slik at vi kan ha lov og orden i riket. Forsvare vår uavhengighet og skape trygghet for borgerne. Vi trenger helsevesen og et velferdssystem som fanger opp de blant oss som er syke, eller på annen måte faller inn i det vi kan kalle utenforskap eller fattigdom. Vi trenger et velfungerende utdannelsessystem, slik at nye ledere, gründere og fagarbeidere kan fortsette å bygge landet.
Vi har en historie å være stolt av. Nå i senere tid med oljerikdom og et velutviklet velferdssystem, men den tid er forbi. Nå skal historien omskrives, det skjer på politisk hold. Det private næringsliv styres av staten inn i en ny æra, som hovedsakelig går ut på å redusere karbondioksid i atmosfæren. Målet er å hindre at polisen smelter i 2050. Politikerne har bestemt at borgerne skal finansiere skiftet fra fossil energi til elektrisk energi over skatteseddelen og med økede energipriser. Investeringen som kreves for å utvikle nye grønne energikilder skal finansieres av den norske husholdning. Det norske husholdningsapparatet skal finansiere det norske statsapparatets grønne skifte.
Effekten av dette skiftet har nå slått til med ganske graverende resultat. Fattigdom øker i et av verdens rikeste land. Skoler legges ned og husholdnings-apparatet utarmes familie for familie. Det har gått så langt at finanstilsynet advarer mot økonomisk kollaps, en sjokkbehandling av husholdningene.
Behovet for mottiltak for å styrke husholdningene er akutt! Fellesskapet AS inviterer til å samarbeide om gründerskap, som med lav risiko og balansert innsats kan bidra med tilleggsinntekter og samtidig hjelpe de minst bemidlede og de som sliter mest. Det starter i det små hvor driftskostnadene dekkes inn av matbudsjettet, og hvor aktiviteten består i å anbefale så mange som mulig å opprette sin egen eierkonto i fellesskapet.
Fellesskapet AS er et Non-Profit selskap, der hele fortjenesten føres tilbake til eierne gjennom de forskjellige eierkontoene og selskapets felleskonto, etter at alle driftskostnader og ny-investeringer er inndekket. BumbleBee forretningskonsept er designet for at man i gode tider kan bygge opp en buffer for dårlige tider, så vi er egentlig sent ute.
Vi har alle fått et hefte i posten fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap – DSB, som ber oss om å bidra til beredskapen i Norge, ved å bygge opp egenberedskap for en uke. Vi håper du har lest heftet og bestemt deg for å følge myndighetenes oppfordring, som også er fellesskapets første målsetning.
Det tar tid å bygge opp vår egen kundeportefølje, så i tillegg organiserer selskapet oss i sin portefølje.
Det skjer distriktsvis etter postnummer og registreringsdato. Det er meningen at felleskontoen skal ta det meste av driftskostnadene for selskapet, spesielt i startfasen. Det innebærer at vi handler dobbelt opp, både på eierkontoen og på selskapets felleskonto, men det er frivillig. Når de som kommer etter oss blir mange nok, vil vi etter hvert handle gratis i to kontoer. Vi bygger handletrinn i begge kontoene og vårt mål om en fornuftsøkonomi, hvor vi blir økonomisk uavhengige og selvhjulpne, kan derfor komme raskere. Plansjen under viser hvordan de som har blitt økonomisk selvhjulpne, støtter opp om de minst bemidlede, som kommer etter oss.
Rochdale Society of Equitable Pioneers, grunnlagt i 1844, var et tidlig forbrukerkooperativ,
og en av de første som utbetalte et patronage-utbytte, og dannet grunnlaget for den moderne samarbeidsbevegelsen. Selv om andre kooperativer gikk foran, ble Rochdale Pioneers-kooperativet prototypen for samfunn i Storbritannia. Rochdale-pionerne er mest kjent for å utforme Rochdale-prinsippene, et sett med samarbeidsprinsipper, som danner grunnlaget for hvordan samarbeidsvirksomheter rundt om i verden opererer frem til i dag. Modellen som Rochdale Pioneers brukte er et fokus for studier innen samarbeidsøkonomi .
Ettersom mekaniseringen av den industrielle revolusjonen tvang flere og flere dyktige arbeidere inn i fattigdom,
bestemte en gruppe håndverkere seg for å slå seg sammen og åpne sin egen butikk, som solgte matvarer de ellers ikke hadde råd til. De samlet inn en startkapital på £28 brukte Rochdale-prinsippene som grunnlag og åpnet butikken den 21. desember 1844, med et meget magert utvalg av smør, sukker, mel, havregryn til salgs. I løpet av tre måneder utvidet de utvalget til å omfatte te og tobakk, og de ble snart kjent for å tilby uforfalskede varer av høy kvalitet. Ved slutten av deres første handelsår hadde Pioneers 80 medlemmer og £182 i kapital.
BumbleBee konseptet er ikke direktesalg, MLM eller nettverksmarkedsføring,
men en videreføring av coop-modellen ved å bygge opp et konsortium. Som aksjeeiere investerer vi i hele selskapet, men vi får i tillegg også vår egen eierkonto i butikken. Slik at inntektene kommer på tre måter, som bonusutbytte fra eierkontoen, som aksjeutbytte fra selskapets felleskonto og som naturalia i form av produkter fra vår egen nettbutikk. Vi driver vår del av butikken med å bygge opp kundeporteføljen og selskapet driver hele virksomheten med en felles inntekt. Å bygge opp kundeporteføljen i to lag er en selskapsintern metode for å øke inntekten mest mulig, selv med få kunder i butikken. Metoden brukes på begge eierkontoene, vår egen og felleskontoen.
Noen betraktninger du ikke må lese, men bør lese
Årlig kostnad for en 2 barns familie har økt med 170 000 i året, det er 14 000 mer i måneden!
4 av 10 regner seg for fattige i dette landet,
det er 40% av befolkningen i et av verdens rikeste land. Vi tror den andelen vil øke og at den vil komme ut av kontroll. Det vil si, de som rammes av krisen vil miste kontrollen over egen livskvalitet og levestandard og vi får ytterligere polarisering mellom fattig og rik.
Vi danner en industriell folkebevegelse og skifter posisjon fra av-makt til på-makt!
I vår tid, som i 1844, fører omveltninger i samfunnet til nød og fattigdom, og som de gjorde da med Rochdale-metoden, tar vi det fulle ansvaret selv, setter oss realiserbare mål og arbeider oss ut av krisen. Krisen, som det advares mot, er alt kommet og den tar ikke hensyn til hvem som rammes. Hvis vi ikke sørger for å bli selvhjulpne og samtidig spleiser på å hjelpe de som alt sitter fast i krisen, vil nøden i Norge sveipe gjennom samfunnet! Bedrifter går konkurs, forretninger legges ned, arbeidsløsheten øker og boliger tvangsselges. Viser vi oss ikke voksne nok i dette landet til å forvalte landets ressurser, og tar vare på hverandre med det vi har til rådighet, spesielt for å verne om barna som lander i utenforskap, med en tvilsom fremtid i sikte, er vi i BumbleBee redde for at konsekvensene blir svært ille – for svært mange! Med vår variant av samvirkelaget, er det utrolig hva vi kan gjøre med en 300 kroners handel i måneden!
Denne ide-miksen skrur bryteren til påmakt, slik at en helt ny verden åpner seg for oss.
Inspirasjonen som har ført oss til der vi er nå, kommer fra ønsket om å bygge på 2 samlende prinsipper – rettferdighet og barmhjertighet! Vi har forstått at det må skje industrielt, med reelt eierskap i form av et konsortium. Konsortiet er bygget opp som et konsern med tillegg av selvstendige partnere, som samarbeider med oss gjennom vår internett-portal.
Vi har ingen ønsker om å konkurrere med varehandelen i samfunnet for øvrig, snarere tvert i mot!
Vi ønsker å løfte oss selv, og de mest kriserammede, ut av trusselen om økonomisk kollaps, ved å øke kjøpekraften til oss selv og de minst bemidlede. På det viset bidrar vi til at varehandelen for øvrig kan fortsette og betjene storsamfunnet med det vi behøver, slik at vi kan opprettholde en god levestandard for alle borgerne i landet. Når vi så hjelper gjennom spleisefondet, vil hver enkelt medeier etter hvert løfte flere kriserammede ut av krisen. Med en årsinntekt for hver av dem på 360 000 bidrar de til øket omsetning i det private næringsliv og da er ringen sluttet! Det gir oss et helt nytt perspektiv på egen betydning og kraften i vårt industrielle fellesskap.
Først til møllen, først malt.
Dette utrykket forklarer at de første eierne vil kunne nå sine mål først, så det blir en naturlig skjevfordeling av fellesinntektene. Selv om vi har vårt spleisefond, er det ikke mulig å redde alle som kommer i økonomisk uføre ut av krisen. Men, dette er viktig! Alle de som selv har bygget 2 handletrinn, sikrer sin egen økonomi og kan med de neste to trinn hjelpe 2 familier eller enslige. Dette avlaster NAV og frivillige organisasjoner og bidrar gjennom økte skatter til samfunnets beste. Vi må først sørge for at vi selv ikke lenger er hjelpetrengende, før vi kan bli hjelpegivende.
Det tar oss 20 minutter å lese og kanskje en halv time å fatte og forstå hva dette egentlig betyr,
for så å venne oss til tanken på, at vi bestemmer selv hvor hardt den varslede krisen skal slå til. Som eiere, kolleger og kunder i egen virksomhet, kan vi ta styringen og makten tilbake over eget liv. Ingen av oss greier dette alene – det må skje i et fellesskap og det må skje industrielt!
Fellesskapet AS – 408 82 813