8 min – Nettverkbygging og Forbrukertilsynets veiledning om lovlig bruk av nettverksinntekt.
Alt dreier seg om å komme i rette posisjon til å leve et godt liv!


De viktigste innsatsmidlene i fellesskapet er å investere i holdbare matvarer og tid! Uttrykket “tid er penger” har avgjørende betydning som investeringsfaktor i vårt eget nettvarehus. For det er jo ikke slik at du selv bygger opp ditt krise- og beredskapslager, etter at du selv handler gratis. Da er det dine kolleger etter deg, som finansierer ditt lager, boliglån eller husleie, mens din innsats bygger opp økonomien til de som har kommet før deg. Dette tar tid og det er umulig å forutse nøyaktig hvor lang tid det tar. Så å handle for 300 kr i SpareVare hver måned, pluss en god porsjon tålmodighet er hva det koster oss. Denne formen for økonomisk utvikling kaller vi for samarbeidsøkonomi i en felles husholdning – en BumbleBee husholdning. Vi sparer i holdbare matvarer og samarbeider økonomisk for å nå våre mål.
BumbleBee husholdningen aktiverer et stort og uforløst potensiale på grasrotnivå, ved at vanlige folk investerer 300 kr av matbudsjettet i holdbare matvarer fra egen nettbutikk. Dette er småpenger og man kan spørre seg hvordan dette blir nok til å dekke egne behov og i tillegg hjelpe andre med. Det er her fellesnettverket kommer inn. Ved å fordele inntektene gjennom et nettverk, blir småpenge-potensialet forløst. Når det er selskapet som bygger nettverket og drifter virksomheten for oss, er det ikke vanskeligere enn at alle kan bli med.
Oppbygging og fordeling av inntektene følger myndighetens krav for lovlig nettverksmarkedsføring. BumbleBee Fellesskapet AS er ikke et tradisjonelt nettverksmarkedsføringsselskap, men fremstår som det ved at markedsføringen skjer gjennom anbefalinger og henvisning fra medeierne, og ved at inntektene fordeles gjennom et nettverk, slik vi har forklart. Vesentlige forbedringer i forhold til det som er vanlig, er at selskapet bygger nettverket og utbetaler inntektene som månedlig aksjeutbytte. Når vi selv har dekket egne behov, bruker vi inntektsoverskuddet til å finansiere innsatsen til de med dårligst råd, slik at de handler gratis fra dag én. Denne ekstraordinære formen for markedsføring kaller vi for sirkeløkonomi, ved at de som har mest hjelper de som har minst. Kontantstrømmen i fellesnettverket snus og tilbakeføres til de som kommer etter oss i en sirkulerende prosess!
Spareordningen og samarbeidsøkonomien legger grunnlaget for sirkeløkonomien
Når vi fordeler inntektene gjennom fellesnettverket møter vi motstand. Vi beskyldes for pyramidespill. For når vi avstår utbyttet på egen handel til de som kom før oss i nettverket, mot selv å få utbyttet fra de som kommer etter oss, så utvikles byggverket naturlig i et pyramideformat. Disse beskyldningene tar vi meget alvorlig. Vi har henvendt oss til Forbrukertilsynet med en forklaring om vår forretningsmodell, og har mottatt en utfyllende veiledning om hva som skiller mellom lovlig og ulovlig bruk av nettverksinntekt. Forbrukertilsynet forklarer lovlig bruk av nettverksinntekt slik: “Det sentrale elementet som skiller lovlig nettverksmarkedsføring og et ulovlig pyramidespill er hvorvidt vervingen og muligheten for kompensasjon ved vervingen er hovedfokuset, i motsetning til salg av varer og tjenester. Hvis mer enn halvparten av kompensasjonen til selskapet eller forbrukeren stammer fra verving, vil handelspraksisen mest sannsynlig kunne defineres som et ulovlig pyramidespill.”
Vi følger regelverket for lovlig bruk av nettverksinntekt ved at hele utbyttet kommer fra omsetningen av varer og tjenester i eget varehus. l sin veiledning forklarer Forbrukertilsynet, at dette er helt avgjørende for å kunne bestemme hvorvidt en nettverkspraksis er lovlig eller ikke. Vanlig nettverksmarkedsføring er belastet med et dårlig rykte, som sier at: “Bare de på toppen tjener penger!” Med sirkeløkonomien i tillegg, fordelt via vårt spleisefond, blir vår lovlige nettverkspraksis kraftig forbedret og grunnlaget for det dårlige ryktet fjernes fullstendig!
Uten å fordele utbyttebonusen til våre kolleger gjennom et nettverk i begge retninger, kan vi aldri nå våre mål. Bruk av nettverk er helt greit så lenge vi følger lovens krav. Vi sørger også for at skatten blir betalt. Det foregår heller ingen medlemsverving, vi er reelle medeiere av selskapet.
I tillegg til fellesnettverket kan du øke inntekt og tempo med din egen nettbutikk

Det som er så spesielt med vår forretningsmodell er fleksibiliteten. Du må ikke vente i fellesnettverket på at dine fremtidige inntekter skal vokse av seg selv. Du kan påvirke både utviklingstempoet og inntekten med å bygge opp din egen nettbutikk i varehuset! Du har ikke lov til å ha flere en 6 kunder i din butikk, men du kan bruke dine nettverksinntekter til å bygge flere butikker – med de samme kunder! Nå begynner det å bli komplisert, så vi lar din egen kjede med internettbutikker ligge i bero, så konsentrer vi oss om din første.
I samarbeid med din mentor kan du på eget initiativ bygge opp din egen kundeportefølje i din personlige nettbutikk i varehuset. Vi har begrenset antall kunder i din butikk til 6, som vises i plakaten over. Den mørke kvadranten BE, illustrerer deg som butikkeier. Kvadranten til venstre merket med Kg1, står for din kundegruppe nr. 1 med dine 6 kunder. Den lysere kvadranten Kg2 viser dine 6 kundekolleger med sine butikker og 6 kundekolleger hver seg. Disse inngår i din butikk som kundegruppe 2. Da har vi fått et kundenettverk på 42 kundekolleger i din butikk. Du får 50% av fortjenesten fra deres handel, slik pilene illustrerer. Din egen handel fordeles til din mentor M1 og mentors mentor M2 med 50% av fortjenesten til hver av dem.
Så vi har nå 2 nettverk vi deltar i, fellesnettverket som obligatorisk og automatisk og vår egen butikk. Fellesnettverket styres av selskapet, mens butikken styres av oss selv, slik plakaten med forklaring viser. Vi jobber ikke i butikken selv. Servicestaben tar seg av all virksomhet, som innkjøp, lagerhold, ordremottak, distribusjon og administrasjon. Aktiviteten som butikkeier går ut på å oppfordre så mange som mulig til å etablere sin egen eierkonto i fellesskapet. De som registrer seg med vår mentorkode, blir våre faste kunder for alltid
Med 50% av fortjenesten fra hver handel øker inntekten raskere enn det gjør i fellesnettverket, hvor du får bare 20%. En vesentlig fordel med mindre butikknettverk, men med over dobbelt så mye i utbytte pr. handel i forhold til det store fellesnettverket, er at jo færre kunder pr. butikk, desto flere selvstendige nettbutikker blir det med samme antall eiere i selskapet. Denne løsningen fordeler høyere inntekter til flere, enn gjennom fellesskapets nettverk. Vi blir selvhjulpne raskere, oppnår overskudd tidligere og kan tilbakeføre nettverkinntekt til de som har minst mye fortere.
BumbleBee byggverket gir oss en forretningsmodell med sosial profil. Inntektsbudsjettet med ekstrafordeler for mentor, donasjoner av SpareVare til trengende og tilbakeføring av midler, blir grundig forklart på neste side. Vi handler for 300 kr i butikknettverket, slik som i selskapets fellesnettverk.
Vi har på denne siden forklart fordelen med lovlig bruk av nettverkinntekt, som et nødvendig grep for å bli økonomisk solide.
Samtidig avviser vi enhver beskyldning om ulovlig spillvirksomhet med Forbrukertilsynets veiledning å vise til.
På neste side viser vi standard inntektsbudsjett med sirkeløkonomi og spleisefond.